Syksyn Windows 11 -päivityksessä mukana mm. Copilot-tekoäly

Windows 11 saa loka-marraskuussa merkittävän kvartaalipäivityksen, jonka keskipisteessä on Copilot-tekoäly, joka integroituu natiivisti niin Bing-selaimeen kuin käyttöjärjestelmän 150 perusohjelmaankin.

Copilot-tekoälyavustaja perustuu GPT-tekoälymoottoriin, joka on tuttu ChatGPT-palvelusta. Copilot saa oman pikavalintansa Windows 11:n tehtäväpalkkiin, jonka lisäksi se on myös käytettävissä useissa esiasennetuissa Microsoft-ohjelmissa, kuten Paint, Notepad, Snipping, resurssienhallinta jne.

Copilotin kanssa voi keskustella chat-ikkunassa ja pyytää apua tekstimuodossa tai äänikomennoilla. Microsoft kertoo, että Copilot voi esimerkiksi täydentää PowerPoint-esityksiä, muokata kuvia ohjeiden perusteella, luoda Instagram-sisältö tai vaikkapa soittaa musiikkia Spotifysta tai muista suoratoistopalveluista.

On hyvä selkeyttää jo tässä vaiheessa, että Windows Copilot ja Microsoft 365 Copilot ovat eri palveluja, joista jälkimmäisen potentiaali on kätketty maksumuurin taakse. Hinnoittelusta emme ole vielä saaneet virallisia tietoja, mutta ilmeisesti pohjalisenssinä vaaditaan vähintään Microsoft 365 Business Premium, Microsoft 365 E3 tai Microsoft 365 E5.