Cloudlifen asiantuntijatiimi auttaa Microsoft- ja F-Secure-palvelujen käyttöönotossa ja hyötyjen tehostamisessa. Tiimimme koostuu kuudesta IT-asiantuntijasta sekä myynnistä ja markkinoinnista. Meillä “IT-asiantuntija” tarkoittaa mukavaa moniosaajaa, joka rakentaa moderniin työskentelyyn kuuluvia IT-kokonaisuuksia eri asiakasorganisaatioille. Me osaamme kertoa teille, mikä toimii, mikä ei ja miksi suosittelemme toimimaan tietyllä tavalla. Me teemme vaikeasta helppoa!

Erityisosaamistamme ovat Microsoft 365-, Azure- , Endpoint Manager-, Power Platform-, SharePoint- sekä Teams-kehitys- ja tukipalvelut. Autamme mielellämme myös tietoturvaan ja perinteiseen IT-infrastruktuuriin liittyvissä asioissa ja toimitamme myös lähes kaikkien suurimpien valmistajien laitteita. 

Meiltä saatte kiinteään hintaan asennettuna kannettavat, mobiililaitteet, lisenssit sekä muutkin laitteet. Cloudlife on Microsoftin ja F-Securen Silver Partner.

Jouni Lehtinen

Rauhallinen, selkeästi artikuloiva Jouni suhtautuu asiakkaisiimme ja työtehtäviinsä tarkasti ja täsmällisesti. Häntä innostaa työssään asiakkaiden isot IT-ympäristöt, joissa on paitsi kehittämismahdollisuuksia myös pelimäistä haastetta ratkaistavaksi. “Meidän IT-tukipalvelun työ on mielestäni vähän kuin salapoliisin hommaa. Pääsemme etsimään, mikä on ongelman syy ja miettimään ratkaisuja.” 

Jounilla on asiakaspalvelunkokemusta yli kahdenkymmenen vuoden ajalta ja IT-kokemustakin pitkästi yli kymmenen vuotta. “ F-Securen tietoturvatuotteiden parissa olen työskennellyt lähes koko IT-urani ajan. Pidän  F-Securesta erityisesti, koska se on suomalainen, tuotteet ovat todella hyviä ja niihin saa tukea myös suomeksi, mikä on tällä alalla harvinaista.” Microsoftin Power Automate on Jounin uusimpia ammatillisia kiinnostuksen kohteita. “Power Automate on vaativa Microsoftin tuote, jolla voidaan automatisoida merkittävästi arkisia rutiineja ja tehtyä paljon muitakin mielenkiintoisia juttuja. Olin esimerkiksi keväällä kolmipäiväisessä koulutuksessa, jossa näitä asioita käytiin läpi.” Power Automatella voidaan tehostaa työntekoa esimerkiksi automatisoimalla tiedostojen sijaintia sähköpostista OneDriveen tai tehtyä työkulkuja Sharepointiin ja Teamsiin.

Vapaa-ajalla Jouni pelailee mielellään ja tietokonepelit, etenkin interaktiiviset tarinat, ovat hänen suosikkejaan. ”Pidän siitä, että tarina on valmiiksi räätälöity ja rakennettu. Pelin pitää loppua jossakin vaiheessa. Olen huolellinen ja pikkutarkka kaikessa ja myös peleissä haluan kokea kaiken.”

Niklas Lehtinen

Tietotekniikan insinööri Niklas on löytöretkeillyt Microsoft Azuren parissa aivan alustan alkutaipaleelta lähtien. Nyt hän rakentaa työkseen asiakkaillemme Azure-ympäristöjä ja tukee heitä niiden käytössä. Niklaksesta Microsoft Azuressa parasta on, että sinne voi rakentaa koko yrityksen IT-infrastuktuurin. “Alusta kehittyy jatkuvasti ja komponentteja lisäämällä saadaan asiakkaan tarpeisiin toimiva kokonaisuus. Työssäni hienointa onkin, että saan luotua asioita, joita joku käyttää ja josta on hyötyä muille.”

IT-maailmassa Niklas pitää erityisesti alan ja laitteiden jatkuvasta kehityksestä. Azuren lisäksi Applen tuotteet ovat Niklaksen erityisosaamisaluetta. “Tykkään lukea alan uutuuksista, opiskella sekä ottaa niitä käyttöön. Tällä alalla ei tule tylsää! Applessa minua viehättää käyttöliittymän selkeys ja helppokäyttöisyys. Ilokseni meidänkin asiakkaat tilaavat Applen laitteita tällä hetkellä kasvavassa määrin.”

Valtteri Partanen

Tekniikka, Microsoft Endpoint Manager, Green IT,  palomuurit, verkkoasemat, e-urheilu ja tekoäly ovat vain osa jatkuvasti asiakkaiden luona asennuksia tekevän Valtterin kiinnostuksen kohteista. “Olen hyvin supliikki, mutta kuitenkin realistinen tyyppi ja tulen toimeen kaikkien kanssa. Tästä syystä viihdyn valtavan hyvin asiakasrajapinnassa jeesailemassa ja vain piipahtelen toimistolla.”

Valtteri on kiinnostunut kaikesta työhönsä liittyvästä ja hän on suunnitellut teknisiä ratkaisuja sekä asiakkaiden että Cloudlifella sisäisiin palveluihin. Esimerkiksi Microsoft EndPoint Manager -palveluun perustuva, yrityksille suunnattu, Microsoft Autopilot ja Green IT -laskuri ovat Valtterin aikaansaannoksia. “EndPoint Managerilla suunniteltu Autopilot vapauttaa yritysten IT:n osaamista haastavimpiin keisseihin, kun peruslaitteiden käyttöönotossa saadaan automaatio avuksi. Lisäksi vastuullisuus on tällä hetkellä alalla nosteessa, joten suunnittelin Green IT -laskurin, jonka avulla ohjataan asiakkaan laitteistoa ja valintoja aikaisempaa ekologisempaan suuntaan. Laskurilla lasketaan yrityksen IT:n hiilijalanjälki ja kerrotaan sen kompensaatiomahdollisuuksista.“

Anna Hornborg

Anna lähti tavoittelemaan businessvuosien jälkeen unelmiaan IT-maailmassa. Alkujaan Hän aloitti Cloudlifessa harkkari-sidekickinä ja harjoittelunsa jälkeen hänestä ei haluttu luopua. Oma-aloitteinen, reipas ja nopeasti oppiva Anna on valloittanut koko toimistomme energisellä tiedonjanoisella asenteellaan.

Junior System Witcherinä Annan työ on IT-tukena toimiminen. Hän suorittaa koneasennuksia, käy asiakkailla ylläpitokäynneillä ja ratkaisee asiakkaiden IT-tukeen lähettämiä pulmia.

Anna tukee asiakkaitamme niin Mac- kuin Windows-käyttöjärjestelmien parissa. Tulevaisuuden erikoistuminen on kuitenkin vielä pohdinnassa, joten Anna on valmis vastaanottamaan kaiken opin, mitä eteen tulee. “Haluan oppia kaiken! Tavoitteeni on vuoden sisällä olla yhtä hyvä kuin meidän IT-tuen supersankarit.”

Markus Helander

Asiakkuuksien hallinta ja kokonaisuuksien ymmärtäminen ovat Markuksen supervoimia. Työssään häntä kiinnostavat sekä työntekijöiden että asiakkaiden kehittymisen suunnittelu ja sitä kautta palasten loksahtaminen paikoilleen. “Mielestäni on hienoa, kuinka olemme Cloudlifella onnistuneet luomaan palveluita asiakkaidemme todellisiin tarpeisiin ja paketoitua niistä kulloisellekin asiakkaalle sopivia ratkaisuja. Parasta on nähdä, kuinka tekemämme jutut todellakin toimivat asiakkaille.”

Lukuisia Microsoft 365 -migraatioita, SharePoint-kehityshankkeita ja Teams-koulutuksia vetänyt Markus nimeää lempituotteekseen IT-koordinaattoripalvelun ja Rajattoman IT-etätuen. “Kun autamme asiakasta jatkuvasti arjen IT:n pyörittämisessä, myös yhteistyö kehityshankkeissa nopeutuu, kun olemme jo sisällä palveluissa. Mielestäni on tärkeätä, että asiakkaan kanssa vietetään aikaa ja asiakkaaseen oikeasti panostetaan. “

Anders Westerholm

Kokonaisuuksien hahmottaminen, koodaus, projektien suunnittelu ja asiakaslähtöinen myynti ovat Andersin menestyksen aseet. Ensimmäisen yrityksensä hän perusti teini-ikäisenä rakentaen nettisivuja. “Olen työskennellyt aina IT:n parissa ja opiskellut alaa paljon. Näen koodeista heti, mikä on mahdollista ja mikä ei.” Nettisivujen tekeminen on vaihtunut Microsoftin monipuolisiin palveluihin, joilla autetaan asiakasta kohti menestystä. Parasta Microsoftin ohjelmissa on, että ne kehittyvät koko ajan ja taipuvat hyvinkin erityisiin asiakastarpeisiin. Niillä saadaan tehtyä vaikka mitä tilausjärjestelmistä automatisointiin, tiimien tehokkaaseen työskentelyyn ja toiminnanohjaukseen. “Me olemme onnistuneet, kun ratkaisu ei maistu kompromissilta vaan kaikkiin haasteisiin on löydetty toimivat palvelut. Parasta on, kun asiakas kokee, että asiat menivät odotettua paremmin.”

Cloudlifen asiakkaat toimivat eri toimialoilla ja käytössä on valtava määrä ohjelmia. Osalla on oma IT-osasto, kun taas osalla ei. “Haluamme päästä perille asiakkaan kokonaisuudesta, jotta voidaan yhdistää, karsia ja kehittää heidän IT-palveluitaan. Joissakin tapauksissa asiakkaat ovat tehneet mittavat vuosisäästöt esimerkiksi lisensseissä, kun IT-palvelut on katsottu kerralla kuntoon. Meillä tyytyväiset asiakkaat näkyvät siinä, että toistuvasti asiakastyytyväisyyskyselyidemme perusteella noin 95 % suosittelisi meitä muillekin. Meille on tärkeää, että asiakas ymmärtää, mitä olemme tekemässä ilman teknistä jargoniaa ja kikkailua.