Microsoft Power Platform on ns. low-code/no-code -sovelluskehitysalusta Microsoft 365 -pilvipalvelussa, joka tarkoittaa ettei tekijän tarvitse olla “kellarikoodari” toteuttaakseen yritykselle omia sovelluksia. Sovelluskehityksen nopeus ja kustannustehokkuus muodostuu helppoudesta sekä ajansäästöstä. Sovellus luodaan lähes kokonaan käyttöliittymällä eikä koodaamalla ja Power Platform -sovellukset saa liitettyä yli 550 eri järjestelmän rajapintaan muutamalla hiiren klikkauksella.
Microsoft Power Platform on kokonaisuus, johon kuuluvat Power BI, Power Automate, Power Apps, Power Pages ja Power Virtual Agent. Kaikkia osasia voi hyödyntää yhdessä tai erikseen. Isoimman hyödyn Power Platformista saa, kun sen ominaisuuksia hyödynnetään SharePointin tai Teamsin kanssa. Monissa organisaatioissa SharePoint toimii tiedostojen kotina, joten sieltä on loogista kerätä tietoa myös Power BI:n hyödyntämistä varten, sekä rakentaa Power Automatella automaatioita. Myös RPA on osana Power Platform -tuoteperhettä ja sillä saadaankin automatisoitua esim. paikallisien ohjelmien käyttöä.
Olemme toteuttaneet asiakkaillemme esimerkiksi automatisoituja sopimuskirjastoja, joiden avulla valmiit sopimukset kansioituvat sovittuun sijaintiin sekä useita erilaisia hyväksyntäprosesseja ja lomakkeita, jotka lähettävät yhdellä painallukselle tietoja eri yhteistyökumppaneille esimerkiksi uuden työntekijän saapuessa. Tässä muutama esimerkki toteutuksistamme:
- Uuden työntekijän lomake (laitetilaukset, käyttöoikeudet, palvelut)
- Työtilan automatisoitu tiedostohierarkia, käyttöoikeudet ja arkistointi
- ERP-järjestelmän tiedoista yhteenveto PDF-tiedostoksi mallipohjalle
- Sähköpostiliitteiden kopiointi esim. SharePoint/Teams
- Tilauslomakkeita, joihin yhdistetty tietoa muista järjestelmistä
- Sopimuskirjastot, joissa automatisoitu muistutukset ym.
Power Platform -ratkaisut ovat nopeita toteuttaa
Meidän tekemänä yllä mainittujen toteutusten pituus on ollut tyypillisesti noin 4-6 päivää. Projekti koostuu alkukartoituksesta, toteutuksesta, testauksesta ja koulutuksesta. Alkukartoituksessa asiantuntijamme tutustuu kanssanne ympäristöönne ja määrittelette yhdessä projektin yksityiskohdat. Tämän jälkeen aloitetaan varsinainen toteutus, jonka jälkeen testataan ratkaisua. Meillä kaikkiin toteutuksiimme kuuluu mukaan myös loppukäyttäjäkoulutus, joka pidetään joko verkkototeutuksena, videona tai perinteisellä ohjeella. Lopulta ratkaisu viimeistellään testaushavaintojen perusteella ja julkaistaan loppukäyttäjille.
Mikäli tarpeita on useita, yhtenä toteutusvaihtoehtona on myös jatkuva kehityspalvelu, johon sopii Cloudlifen IT-koordinaattoripalvelu. IT-koordinaattoripalvelun avulla ratkaisujen toteutusta voidaan jaksottaa pidemmälle aikavälille, jolloin projektit muuttuvat pala palalta valmistuviksi kehityshankkeiksi. Tämä on hyvä vaihtoehto silloin, kun asioita pitäisi saada eteenpäin, mutta niillä ei ole kiire tai vaikka silloin, kun päällekkäisiä projekteja on paljon. IT-koordinaattoripalvelulla saatte asiantuntijamme käyttöönne sovitulla tuntimäärällä kuukaudessa ja kiinteään kuukausihintaan.