Microsoft 365 -palvelun uudistuksia ja muutoksia

Microsoft Authenticator number matching

Microsoft ottaa kaikille asiakkaille pakotetusti käyttöön “Number matching” -toiminnallisuuden monivaiheiseen tunnistautumiseen (MFA). Osalle asiakkaista tietoturvaparannus on jo otettu käyttöön, mutta kyseinen toiminnallisuus aktivoituu lopuillekin automaattisesti viikolla 9/2023. Jatkossa monivaiheisen tunnistautumisen kirjautumiset vaativat satunnaisen numeron kirjoittamisen Microsoft Authenticator -sovelluksessa. Katso viereisestä videosta lyhyt opastus, miltä toiminnallisuus näyttää ja miten sitä käytetään. 

Mikäli aihe herättää kysymyksiä organisaatiossanne, otattehan aiheesta yhteyttä Cloudlifen tekniseen tukeen tai asiakasyhteyshenkilöönne.

Teams Wiki -välilehdet poistuvat käytöstä

Microsoft on ilmoittanut lopettavansa Teams Wiki -toiminnallisuuden. Toiminnallisuuden alasajo alkaa helmikuussa, jolloin uusia Teams Wiki -välilehtiä ei pysty enää luomaan ja vanhat siirtyvät Vain luku -tilaan. Nykyisille Wiki-välilehdille tulee suorittaa migraatio OneNote-muistikirjaan, jolloin sama sisältö on käytettävissä ryhmän OneNote-välilehdellä. Tämä on kätevä muutos, sillä Wiki-toiminnallisuus ei tukenut samanaikaista muokkaamista tai reaaliaikaista päivittämistä, joka OneNotessa on jo ennestään tuettuna. Avustamme asiakkaitamme Teams Wiki -välilehtien migraatioissa pitkin kevättä.

Export Wiki to OneNote

OneDriven ja SharePointin "Request Files" -toiminto

OneDriven ja Sharepointin “Request Files” -toiminnolla voit valita kansion, johon pyydät muita henkilöitä lataamaan tiedostoja lähettämäsi linkin avulla. Tiedostoja lataavat henkilöt voivat ainoastaan ladata tiedostoja kansioon, mutta eivät näe kansion muuta sisältöä ollenkaan. 

Huomioita toiminnosta:

  • Kuka tahansa voi lähettää sinulle tiedoston linkistä ilman, että heillä on omaa OneDrive-sovellusta tai -lisenssiä.
  • Jokaisessa tiedostossa on etuliite, jonka avulla voit tunnistaa, kuka sen on ladannut.
  • Jos kaksi samannimistä tiedostoa ladataan, OneDrive lisää automaattisesti numeron toisen tiedoston nimeen.

Microsoft Teams -koulutus

Koko henkilöstölle suunnattu, noin tunnin mittainen koulutus, jonka myötä henkilöstö saa hyvät perusteet Teams-ryhmätyöskentelyyn, hyviä toimintatapoja sekä vinkkejä sujuvaan työskentelyyn.
koulutus

Järjestelmän haavoittuvuuskannaus

Asiakasorganisaation verkkoon liitetyllä WithSecure Radar -sovelluksella saadaan ajantasainen kuva verkkoon kytkettyjen laitteiden tietoturvatilanteesta. Menetelmällä tutkitaan yrityksen verkkoa ja pyritään tunnistamaan havaittuja laitteita ja täten niistä tunnettuja tietoturvahaavoittuvuuksia.
kartoitus